Rudolf van Madikela ToursIn februari 2015 reisden Rudolf Badenhorst en Sabrina namens Madikela Tours en Qalisa weer af naar Shewula Mountain Camp. Vakantie gecombineerd met een aantal dagen vrijwilligerswerk blijkt steeds weer de moeite waard ;-)
Samen met hoofdzuster Sannie werd een werkbezoek afgelegd naar een andere kliniek in Swaziland. Doel was om helder te krijgen wat er nodig is voor een gezonde upgrade van de huidige Nazarene kliniek. Vragen als ‘wat is de begroting’, welke lokale mensen kunnen worden ingezet om samen te werken met de Nazarene kliniek’ en ‘welk tijdspad is realistisch’ zijn daarbij gesteld. Daaruit is een planning voor 2015-2016 gekomen waarbij de huidige kliniek verbeterd gaat worden. De volgende zaken zullen worden aangepakt:

  • Een aparte ruimte als verloskamer met de mogelijkheid om te wassen.
  • Het realiseren van een schone, afsluitbare opslagkamer voor medicatie en medische spullen.
  • Pillen en potten in apothekersbekers.

Tevens financierde Qalisa en hielp het team van Rudolf fysiek mee met het lokale team van Mandla (de lokale aannemer) om de eerste fase van het egaliseren van de parkeerplaats tot aan de Conference Room van Shewula Mountain Camp te bewerkstelligen. Het doel is een betere bereikbaarheid voor iedereen, maar zeker ook voor minder valide gasten. Lokale mensen werken in tussentijd door en in september is er weer vervolg op de hulp vanuit Madikela Tours en onze stichting tijdens een geplande reis.

Ithemba Day CareTerwijl op 6 maart bestuurslid Sanne in Nederland ervoor zorgde, met support van Esther, om opgenomen te worden in de goede doelenlijst van het Sport & Spel evenement in Maasland, reisde bestuurslid Lonneke af naar Port-Elizabeth om Ithemba te helpen met allerhande activiteiten. (Op 11,12 en 13 juni worden activiteiten georganiseerd in Maasland om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Het wordt een vol programma met leuke activiteiten en feestavonden.  Zet deze data dus in jullie agenda! Meer informatie vind je op www.sportenspel.org)

In samenwerking met de medewerkers van Ithemba is het volgende gerealiseerd:

  • Om energiekosten te verminderen werd er een nieuwe geiser geplaatst en een begin gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen.
  • De verlichting is vervangen door kostenefficiëntere LED-lampen.
  • Aanschaffen van noodzakelijke kantoorartikelen.
  • Een eerste kennismaking met Aurora; een special care center non-profit organisation om vervanging te zoeken voor de logopediste en oefentherapeute van Ithemba.
  • Vergadering met bestuurslid Martijn van Ithemba. Hulp voor nieuwe sponsors, klein of groot, is noodzakelijk om het voortbestaan van Ithemba te waarborgen. Een ieder gaat weer actief sponsors werven. We zitten weer volop in de actie, hetgeen we graag met hulp van jullie voortzetten!

Wil je meer informatie, ook donateur worden of actief helpen vanuit Nederland of op lokatie, laat het ons weten via mail; Facebook of gewoon de telefoon. Alle hulp is welkom!