1 mei ben ik vanaf Schiphol vertrokken richting Port-Elizabeth, Zuid-Afrika. Ik werk in de maanden mei en juni op Ithemba, een project voor gehandicapten kinderen uit de townships.

Kinderen bij IthembaMijn eerste werkweek zit er officieel op. De eerste dagen is altijd even wennen. Iedereen heeft een ritme en dagelijkse bezigheden. Je wilt mensen niet in de weg lopen en toch in het ritme kunnen mee lopen.

Ik ben zelf werkzaam als oefentherapeut. De komende weken zal ik dan ook een aantal kinderen behandelen. De kinderen hebben  problemen met grove motoriek, fijne motoriek of een aangeboren beperking.  Door ze de komende weken intensiever te behandelen hopen over 6 weken vooruitgang te zien bij de kinderen.

Verder zullen de komende weken in het teken staan van het vinden van een ergotherapeut of logopedist. Het vinden van beschikbare paramedici is hier niet makkelijk. Daarom gaan we opzoek in beide vakgebieden, zodat de kans groter wordt om een geschikte therapeut te vinden. Daarbij zijn beide disciplines hard nodig om de kinderen verder te kunnen begeleiden.

Er is dus genoeg te doen en zullen jullie zeker op de hoogte houden!