Geschreven door Jolanda en Esther.

Het weerzien met de mensen van Shewula was hartverwarmend! De hele 17 km bergopwaarts naar het Mountain Camp werd er naar ons gezwaaid door enthousiaste kinderen die dan roepen “How are you?!?” (door de jongsten vaak verbasterd tot iets dat klinkt als “habbayou”). Bij aankomst werden we enthousiast begroet door onze vriend December, de dames van de staff en natuurlijk het heerlijke uitzicht!

Heel blij met de nieuwe stethoscopenDe volgende morgen zijn we de ingezamelde spullen naar de school en de kliniek gaan brengen. Wat scheelt het toch als je van tevoren vraagt wat er nodig is, dan maak je de mensen extra blij. De hoofdzuster kon haar geluk niet op met een gloednieuwe stethoscoop voor haar en de andere vier zusters (gedoneerd door de leverancier van medische apparatuur van huisartsenpraktijk de Hogen Hoed. Nu kan ze hem om haar nek dragen, net als een dokter! Ook de school was te spreken over de hele eenvoudige voorwerpen die mooi als lesmateriaal kunnen dienen.

Stoffen uitzoekenOmdat we verder twee naaimachines hebben gekocht, zodat kleding zelf kan worden gemaakt of vermaakt, zijn we naar het dichtstbijzijnde stadje gereden om stoffen en garen in te kopen. Daarbij hebben we iemand van de staff meegenomen, want dan weten we tenminste zeker dat we het juiste aanschaffen. En het is nog handig ook, want hoewel we inmiddels een leuk woordje Zulu spreken is dat nog onvoldoende om van alles te vragen.

Met de stoffen in bezit hebben we de dames alvast een beetje op weg geholpen door patronen te knippen voor korte jongensbroeken. Gelukkig kwamen de architectonische skills van één van de mannen hierbij heel goed van pas. Bedankt Joop ;-)

Patronen knippen

Tot zover!